Vertaling Dr. Oetker Babovka

Aan de inhoud van het pak voegt men toe:
350 ml water
120 ml olie (12 soeplepels)

Stel de bereidingstijd in conform het type oven:
Electrische oven         160 c                   60-70 minuten
Heteluchtoven            150 c                  60-70 minuten
Gasoven                      matige warmte 60-70 minuen
Hou bij het bakken rekening met afwijkingen van de oven (hou goed in de gaten)

Voorbereiding

  1. Doe de inhoud van het poeder ter bereiding van het deeg in een schaal en voeg er de aangegeven hoeveelheid olie bij. Meng alles grondig, doe dit met de hand of met een electrische mixer.
  2. Giet het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide babovka vorm (ca. 23 cm) en zet in de oven. De tijd en de temperatuur staat in bovenstaande tabel.
  3. Om te kijken of de babovka gaar is, prik je deze voorzichting met een spiesje of iets dergelijks in. Als deze er schoon uitkomt, is de taart klaar. Laat de taart enigszins afkoelen en haal deze dan voorzichtig uit de vorm en afkoelen (op een taartrek)>Eigen tip: als de babovka uit de vorm is en nog enigszins warm is, bestrooi deze met poedersuiker. Dat is pas echt Tsjechisch!

 

Succes!