Vertaling  Vitana Houskove Knedliky

Voeg de inhoud van de verpakking in een ruime kom, zorg dat de stukjes goed verdeeld zijn door het deeg en voeg 0,25 liter koud water toe. Hou je van wat soepelere knedliky, voeg dan 3 eetlepels olie toe (doe ik nooit). Laat het mengsel ongeveer 5 minuten staan. Als je aan het deeg trekt en het is elastisch, verwerk het dan. Laat het anders nog 5 minuten staan.

Bestuif een werkblad met bloem en maak van het deeg twee rollen van ongeveer 15 cm lengte. Breng water aan de kook en deponeer de rollen in het kokend water. Op zacht vuur gedurende 20-25 minuten laten koken. Haal ze dan uit het water en laat ze uitlekken in een vergiet.

Tip: ik verpak iedere rol in een stukje kaasdoek of een stukje theedoek dat ik speciaal voor dit doeleinde bewaar. Dit pakketje laat ik in het kokende water glijden.

Nog een tip: het snijden vn de hete rollen knedliky met een mes gaat moeilijk.  Ik pak een naaidraad die ik tussen mijn twee handen span en gebruik die als mesje. Op de verpakking staat een afbeelding ter verduidelijking.

Succes!

 

P.S.: Knedliky zijn – na afkoelen – uitstekend te bewaren in de diepvries.