Benodigd:
4 wortelen
5 augurken
1 selderknol
1 kg aardappelen
3 eieren
1/2 kop yoghurt
2 uien
een paar takjes peterselie
1 blikje erwtjes, of uit de diepvries
1 kop mayonaise
zout, zwarte peper en mosterd naar smaak

Voor de bouillon:
1 laurierblad
1 eetlepel azijn
5 hele zwarte peperkorrels
3 korrels piment
1 theelepel suiker
zout

Bereiden
De dag van tevoren kook je de aardappelen in de schil. Kook ook de eieren hard.
Zet een pan water op met daarin het laurierblad, piment, peperkorrels, wat zout, een
mespuntje suiker en een eetlepel azijn. Doe er de in kleine blokjes gesneden wortelen en
selder in en kook ze beetgaar. Als je diepvrieserwten gebruikt, laat ze dan de laatste paar
minuten meekoken. Laat alles afkoelen in de bouillon.
Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Meng het met de groenten uit de bouillon. Hak de
augurken en de ui fijn en meng het door de salade.
Meng de mayonaise met de yoghurt, de mosterd, olie, zout en peper. Hak de eieren in stukjes
en meng ze samen met de mayonaise door de salade. Breng het op smaak met de
groentebouillon. En nu de koelkast in en een uur voor het opdienen eruit halen.

Met dank aan AJVAR.nl 

De waardering van www.tsjechshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 72 reviews.