Deze Tsjechische kerstkoekjes zijn overheerlijk. Het bovenste laagje smelt gewoon weg in je mond. Net zoals andere Tsjechische kerstkoekjes bewaren ze minimum drie weken. Bereidingstijd: 20 – 30 minuten Nodig: Voor het deeg: 350 g bloem, 50 g poedersuiker, 180 g boter, 3 eigelen, 1-2 el melk Voor het sneeuwlaagje: 2 eiwitten, 140 g poedersuiker, […]
Recepten
Nodig: 125 gram boter/máslo 125 gram gemalen kokos 250 gram tarwebloem/hladká mouka 100 gram poedersuiker-moučový cukr 1 ei/vejce 0,5 zakje bakpoeder/prásek do pečiva 1 eetlepel melk/lžíce mléka – of meer indien het deeg te hard is. Bereiding: Het deeg uitrollen tot wat dikkere plaat en dan vormpjes uitsnijden. Let op met het leggen op de […]
Nodig: 120 gram tarwebleom / hladká mouka 120 gramboter/máslo 60 gram poedersuiker/moučkový cukr 60 gram gemalen walnoten/mléte ořechy ietsje kaneelpoeder/špetka mleté skořice Géén ei/žádné vejce! Bereiding: Kneed het geheel tot een samenhangend deeg. Rol het uit tot een dunne plaat, gebruik mooie vormpjes en maak er wat van! Leg deze op een bakplaat met bakpapier […]
Ingrediënten: 500 gram honing 500 gram bruine suiker 300 gram (room)boter 1 kilo bloem 1 eetlepel bakpoeder snufje zout 3 theelepels gingerbread kruiden (bijv. kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, speculaaskruiden, gember) schil van 1 citroen 50 gram cacao 2 eieren 3 eetlepels rum Bereiding: Smelt de honing, de suiker en de boter in een pan. Laat dit […]
Lekkere koekjes, dien in Tsjechië worden gebakken en gegeten met de feestdagen. Nodig deeg: 420 gram tarwemeel 280 gram boter 140 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 2 eieren Nodig vulling: 50-100 gram suiker 1 ei 1 koffielepel melk 1 theelepel oploskoffie 2 theelepels cacaopoeder Bereiding: Doe de ingrediënten voor de koekjes in een kom en […]
Nodig: 150 gram bloem 20 gram poedersuiker 110 gram (room)boter vanillesuiker citroenrasp 1 eigeel Bereiding: Maak het deeg, laat het in de koelkast minimaal 2 uur rusten. Rol kleine stukken deeg dun uit. Steek rondjes uit, de één vol, de ander met een opening in het midden (deze koop je als setje). Bak ca. bij […]
Nodig: 70 gram gemalen noten (naar keuze walnoten, hazelnoten, amandelen of gemengd 100 gram (room)boter 70 gram poedersuiker 140 gram bloem Naar smaak toevoegen: vanille kaneel cacaopoeder gemalen kruidnagel Bereiding: Maak stevig, redelijk droog aanvoelend deeg, laat liefst tot de volgende dag in de koelkast rusten(maar minimaal 2 uur). Vul kleine koekvormpjes, die je van […]
Dit is mijn eigen recept, ik heb geen foto. Nodig: 1 eetlepel boter 2 uien gesnipperd 4 eetlepels in kleine reepjes gehakte rode paprika 200 gram rundvlees in kleine blokjes (ik gebruik sukadelappen) Peper Zout Karwijzaad Tomatenpuree (klein blikje) 1 liter runderbouillon (mag van een blokje) 3 grote teentjes knoflook Marjolein 3 grote aardappelen Bereiding: […]
Nog nooit Tsjechische Pracny gebakken? Moeilijk? Kom nou, niet met dit filmpje. Ingrediënten: Ik heb het recept van het filmpje aangehouden 85 gram gemalen noten (hazelnoten of walnoten, of beide, fijn of grof gemalen) 160 (room)boter (koelkasttemperatuur, fijn gesneden) 160 gram poedersuiker 250 bloem (Tsjechische bloem = hladka) of gewone Nederlandse bloem 1 klein ei […]
Makkelijker kan het eigenlijk niet 😉 Chocolademelk met Griotte (voor de mensen die dol zijn op kersenbonbons): warme chocolademelk 3 cl Griotte (kersenlikeur) slagroom Vermeng de warme chocolademelk met de Griotte, roer goed en voeg slagroom toe.