Recepten

Bijenkorfkoekjes uit Tsjechië

Bijenkorfkoekjes uit Tsjechië (met dank aan D. Brewer) Zij gebruikt hiervoor de speciale vormpjes die je hier bestellen in de Tsjechshop. Je kunt ook kiezen uit beertje/poesje (hier) of lammetje/kippetje (hier). voor 25-30 koekjes Voor het walnotendeeg 150 gram vanille koekjes (bijvoorbeeld kattentongen of roomboterkoekjes) + 30 kleine ronde vanillekoekjes voor de bodem (piskoty, hier […]

Klassieke aardappelsalade voor Kerstmis/Klasický vánoční bramborový salát/

Benodigd: 4 wortelen 5 augurken 1 selderknol 1 kg aardappelen 3 eieren 1/2 kop yoghurt 2 uien een paar takjes peterselie 1 blikje erwtjes, of uit de diepvries 1 kop mayonaise zout, zwarte peper en mosterd naar smaak Voor de bouillon: 1 laurierblad 1 eetlepel azijn 5 hele zwarte peperkorrels 3 korrels piment 1 theelepel […]

Nádivka

Met Pasen worden veel eiergerechten gegeten, omdat ei een symbool is van wedergeboorte. Een populair eigerecht met Pasen in Tsjechië is nádivka. Een hartige cake die gemaakt kan worden met verschillende vullingen, maar de overeenkomst is dat ze allemaal lentekruiden gebruiken. Traditioneel was de vulling met drie soorten vlees; varken, schaap, geit, konijn, lam of […]

Judas Paasbroodjes – Jidášky

De broodjes jidášky ofwel judasjes zijn traditionele paasbroodjes in Tsjechië. Ze symboliseren het touw waaraan de verrader Judas zich ophing. De broodjes, bedekt met honing, zijn meestal in de vorm van een strop maar kunnen ook andere vormen hebben. Ze worden traditioneel ‘s avonds gebakken op de woensdag voor Pasen. Het bijgeloof beweert dat iedereen […]

Třená bábovka

Tento klasický základní recept můžeme obohatit podle momentální nálady či stavu zásob. 2 celá vejce 2 vanilkové cukry ¾ hrnku cukru krupice ½ hrnku slunečnicového oleje /nebo i řepkového/ 2 hrnky polohrubé mouky 1 hrnek mléka malou štamrpličku rumu prášek do pečiva Do základního těsta můžeme přidat kakao, ořechy, nastrouhat mrkev nebo jablko či hrušku.Dále potřebujeme máslo a strouhanku […]

Vanille rohlíčky – recept – nederlands

Ingredienten (door het gebruik van Nederlandse bloem, kan de smaak iets afwijken van de Tsjechische smaak) 320 gr bloem 240 gr boter 160 gr gemalen walnoten 80 gr poedersuiker 2 st eierdooier naar smaak vanille- en poedersuiker om te decoreren     Bereiding: 1. Maak een stevig deeg van bloem, boter, suiker, eidooiers en de […]

Vanilkové rohlíčky – recept – česky

Ingredience: 320 g hladké mouky 240 g másla 160 g mletých ořechů 80 g cukru moučka 2 ks žloutků   vanilkový a moučkový   cukr na obalení Postup: 1. Na vále vypracujeme těsto z mouky, másla, cukru, žloutků a mletých vlašských ořechů, těsto na půl hodiny do lednice. 2. Z hotového těsta tvarujeme nebo z formiček vyklepáváme rohlíčky. (Formičky vždy […]

Hart van perník – recept

Belofte maakt schuld, dus hier volgt het vertaalde recept om een hart van perník te maken. Ik sta open voor suggesties: ik heb dit recept zelf nog nooit geprobeerd, het komt van de Tsjechische televisie.  Het originele Tsjechische recept én dit recept zijn terug te vinden op de Tsjechshop bij Recepten. Voor de dappere bakker […]

De waardering van www.tsjechshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.8/10 gebaseerd op 74 reviews.