Nodig:
70 gram gemalen noten (naar keuze walnoten, hazelnoten, amandelen of gemengd
100 gram (room)boter
70 gram poedersuiker
140 gram bloem

Naar smaak toevoegen:
vanille
kaneel
cacaopoeder
gemalen kruidnagel

Bereiding:
Maak stevig, redelijk droog aanvoelend deeg, laat liefst tot de volgende dag in de koelkast rusten(maar minimaal 2 uur). Vul kleine koekvormpjes, die je van tevoren voor de eerste bakbeurt hebt ingevet met gesmolten boter. Vul je ze voor een tweede keer, dan hoeft het invetten niet meer. Bakken in de niet te warme oven (ca. 170’C) ongeveer 10 minuten. Tijd kan per oven verschillen, hou het baksel in de gaten. Klop met het omgedraaide hete vormpje op een houten plankje, zo komt het koekje uit de vorm. Na het bakken meteen bestrooien met poedersuiker.
Laat ze niet te donker worden (niet te lang in de oven), anders smaken ze bitter.

Heel veel succes!

 

 

De waardering van www.tsjechshop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.