Koekjes met jam (linecké kolace)

Koekjes met jam (linecke kolace)
Afdrukken
Ingrediënten
  1. = 150 gram bloem
  2. = 20 gram poedersuiker
  3. = 50 gram amandelen (gemalen)
  4. = 110 gram boter
  5. = vanille of vanillesuiker (naar smaak)
  6. = citroenrasp (naar smaak)
  7. = 1 eigeel
Bereidingswijze
  1. Maak van alle ingredienten een deeg, laat het deeg in de koelkast minimaal 2 uur rusten. Rol kleine stukjes deeg dun uit. Steek rondjes uit en breng bij de helft van de koekjes in het midden een gat aan (met bijvoorbeeld de achterkant van het spuitmondje). Bak op 170' ongeveer 5 minuten. Leg de koekjes na het bakken op een platte ondergrond. Bestrooi meteen het gedeelte met het gat met poedersuiker. De andere helft besmeer je na het afkoelen met de jam en plak het koekje met het gat daar op.
Opmerkingen
  1. Je kunt natuurlijk allerlei vormpjes gebruiken, pas dan ook de uitsparing in het midden van het koekje aan voor een leuk effect!
Tsjechshop https://www.tsjechshop.nl/