Pracny – klassieke Tsjechische kerstkoekjes

Pracny - Klassieke Tsjechische kerstkoekjes
Afdrukken
Ingrediënten
  1. = 70 gram gemalen noten (naar keuze bijv. walnoten, hazelnoten, amandelen of gemengd)
  2. = 100 gram boter
  3. = 70 gram poedersuiker
  4. = 140 gram bloem
  5. Naar smaak toevoegen: vanille en/of kaneel en/of cacaopoeder en/of gemalen kruidnagel.
Bereidingswijze
  1. Maak stevig, redelijk droog aanvoelend deeg en laat dit liefst tot de volgende dag in de koelkst rusten (maar minimaal 2 uur). Vul kleine koekvormpjes die je van tevoren voor de eerste bakbeurt hebt ingevet met gesmolten boter. Vul je de vormpjes voor een tweede keer, dan hoeft dit niet meer. Bakken in een niet te warme (voorverwarmde) oven op ca. 170′. Ongeveer 10 minuten, maar hou je oven in de gaten want de koekjes mogen niet te donker worden. Anders smaken ze bitter. Klop met het omgedraaide hete vormpje op een houten plankje, zo komt het koekje eruit. Na het bakken meteen bestrooien met poedersuiker.
Tsjechshop https://www.tsjechshop.nl/