Dit is mijn eigen recept, ik heb geen foto. 

Nodig:

1 eetlepel boter
2 uien gesnipperd
4 eetlepels in kleine reepjes gehakte rode paprika
200 gram rundvlees in kleine blokjes (ik gebruik sukadelappen)
Peper
Zout
Karwijzaad
Tomatenpuree (klein blikje)
1 liter runderbouillon (mag van een blokje)
3 grote teentjes knoflook
Marjolein
3 grote aardappelen

Bereiding:

Fruit de gesnipperde ui in de olie, voeg het rundvlees toe en bak het bruin terwijl je steeds roert. Roer de stukjes paprika erdoor en bak deze even mee. Overgiet met bouillon. Voeg zout, peper, komijn toe en breng langzaam aan de kook. Dan zachtjes laten koken, gedurende ongeveer 30 minuten. Dit hangt af van de grootte van de blokjes sukadevlees. Dan voeg ik de in blokjes gesneden aardappelen en de gepelde knoflook toe (ook in kleine stukjes) en ook de tomatenpuree. Dit moet echt naar smaak, daar kan ik geen hoeveelheid voor geven.. Dan breng ik de soep weer aan de kook, ik blijf wel roeren. Door de aardappelen wordt de soep wat dikker.

Kijk naar eigen smaak hoe dik je de soep wil en hoe gaar je het vlees wil.

Op het eind maak je de soep af met wat marjolein (ik gebruik ook wel eens een heel klein beetje oregano 😉)

Kook een beetje op gevoel en proef tussendoor. Kruid bij waar nodig.

Beatrix Soesbergen-Macek

 

 

 

 

 

De waardering van www.tsjechshop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.