Ingrediënten:
500 gram honing
500 gram bruine suiker
300 gram (room)boter
1 kilo bloem
1 eetlepel bakpoeder
snufje zout
3 theelepels gingerbread kruiden (bijv. kaneel, nootmuskaat, kruidnagel, speculaaskruiden, gember)
schil van 1 citroen
50 gram cacao
2 eieren
3 eetlepels rum

Bereiding:
Smelt de honing, de suiker en de boter in een pan. Laat dit een beetje afkoelen en voeg de eieren, de citroenschil en de rum toe. Meng de bloem met het zout, het bakpoeder, de cacao en de kruiden. Doe dit mengsel bij het honingmengsel en kneed het tot een glad beslag. Als het deeg te dun is, voeg dan geen extra bloem toe!
Bewaar het deeg gedurende een nacht in de koelkast. Het deeg wordt hierdoor stijver en zal makkelijker bewerkbaar zijn.

Rol het opgestijfde deeg uit tot het een halve centimeter dik is. Snij er verschillende vormpjes uit en bak de koekjes in 15-20 minuten. Na het bakken kunt u de koekjes bestrijken met een mengsel van eiwit en water om ze een mooie glans te geven. 

(naar een recept van Radek Kasparek)

 

De waardering van www.tsjechshop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.