Lekkere koekjes, dien in Tsjechië worden gebakken en gegeten met de feestdagen.

Nodig deeg:
420 gram tarwemeel
280 gram boter
140 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren

Nodig vulling:
50-100 gram suiker
1 ei
1 koffielepel melk
1 theelepel oploskoffie
2 theelepels cacaopoeder

Bereiding:
Doe de ingrediënten voor de koekjes in een kom en kneed het met koele hand door elkaar tot een gelijkmatig deeg. Druk het deeg op het aanrecht uit tot een niet te dikke lap. Druk er vormen uit. Van alle vormen een even aantal, dit i.v.m. het vullen. Bak de koekjes in het midden of net boven het midden van de oven op140-150’C. Ze zijn gaar als ze goudbruin zijn. Blijf er bij. Meng de ingrediënten voor de vulling door elkaar. Besmeer de koekjes als ze koud geworden zijn. Doe ze dan direct per 2 op elkaar.

Variatie:
Je kunt de vulling ook vervangen door een lekkere dikke (zelfgemaakte) jam of door chocoladepasta of pindakaas.

De waardering van www.tsjechshop.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 78 reviews.