Tsjechische knoflooksoep (česneková polévka)

Tsjechische knoflooksoep (česneková polévka)
Afdrukken
Ingrediënten
  1. 1,5 l runderbouillon (van tablet)
  2. 1 kruidenbuiltje voor de soep (Honig) of Vitana nove koreni (verkrijgbaar in Tsjechshop)
  3. 2 laurierblaadjes
  4. 3 teentjes (het liefst verse knoflook), in schijfjes gesneden3 aardappelen in blokjes gesneden
  5. 2 bosuitjes of een dun preitje
Bereidingswijze
  1. Aardappelen met 1,5l water aan de kook brengen en de drie bouillonblokjes erin doen. De knoflook, laurierblaadjes eraan toevoegen. Kruidenbuiltje erin hangen. Het geheel 20 minuten zachtjes laten koken. 5 min voor het einde van de kooktijd de bosui of prei toevoegen. Voor het serveren het kruidenbuiltje en de laurierblaadjes verwijderen. De soep bestrooien met peterseliecroutons en eten met Duits zuurdesembrood of roggebrood met vleeswaren.
Opmerkingen
  1. Met dank aan Piet Miske
Tsjechshop https://www.tsjechshop.nl/