Met Pasen worden veel eiergerechten gegeten, omdat ei een symbool is van wedergeboorte. Een populair eigerecht met Pasen in Tsjechië is nádivka. Een hartige cake die gemaakt kan worden met verschillende vullingen, maar de overeenkomst is dat ze allemaal lentekruiden gebruiken. Traditioneel was de vulling met drie soorten vlees; varken, schaap, geit, konijn, lam of kalf. Een vegetarische vulling is ook mogelijk, waarbij er champignons worden gebruikt.

Benodigde ingrediënten:
• 800 g gerookt of gekookt vlees
• 8 harde witte broodjes (in Tsjechië gebruiken ze de broodjes rohlíky)
• 8 eieren
• 250 ml melk
• theelepel zout, peper en nootmuskaat
• verschillende kruiden – peterselie, bieslook, bosuitje
• olie of boter om cakeblik in te vetten

Bereiding Nádivka

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de harde broodjes in kleine stukjes. Splits eigeel van eiwit en klop de eierdooiers door de melk. Breng dit op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schenk dit over de stukjes brood. Klopt het eiwit stijf. Meng de blokjes gerookte of gekookt vlees met de stukjes brood. Voeg vervolgens het eiwit toe en meng dit met de rest. Vet het cakeblik in en doe hierin het mengsel. Bak de nadívka in ongeveer 35-40 min.

Met dank aan: https://verkeersbureaus.info/

De waardering van www.tsjechshop.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 60 reviews.