Gevulde Tsjechische paprika’s

Gevulde Tsjechische paprika’s
Afdrukken
Ingrediënten
  1. 8 geel/groene puntpaprika’s
  2. 250gr rundergehakt
  3. 100gr gekookte rijst
  4. gebakken ui
  5. gesneden knoflook
  6. paprikapoeder.
  7. ei
Bereidingswijze
  1. Gehakt kneden met ei, rijst, gebakken ui, knoflook en paprikapoeder. Van de paprika’s het kapje eraf snijden, de zaadlijstjes eruit wippen met een scherp mesje. Vervolgens de paprika’s vullen met het gehaktmengsel.
  2. In een pan 350ml bouillon(van blokje) maken, een blikje tomatenpuree erdoor roeren, een stuk ui erin leggen, laurierblaadje.De gevulde paprika’s hierin leggen en in 15min zachtjes laten koken.
  3. Serveren met gekookte aardappelen en een koolsalade.
  4. Nb de tomatensaus dient als saus voor op de paprika’s en aardappelen.
Opmerkingen
  1. Met dank aan Piet Miske.
Tsjechshop https://www.tsjechshop.nl/